Over de oprichter

Als negenjarig jongetje komt Oualid voor het eerst naar Nederland. Hij kijkt zijn ogen uit en ziet dan al het verschil tussen zijn dorp in Tunesië, Metlaoui, en het leven in Nederland.

Na terugkomst zet Oualid zijn eerste stappen als jonge ondernemer op de markt die hij vanuit zijn slaapkamer kan zien. Met als enige doel zijn geboortedorp verlaten op zoek naar een beter leven.

Als hij op zijn 10e jaar gaat voetballen blijkt er in hem een talent te schuilen en wordt hij op 13 jarige leeftijd gescout en opgenomen bij de beloften opleiding van Espérance Sportif, 450 kilometer verder in Tunis.

Daar komt hij voor het eerst echt in aanraking met eenzaamheid. Een gevoel dat in zijn verdere leven nog vaker zal terugkeren.

Een groot gedeelte van zijn jeugd groeit hij op in Tunis, ver weg van zijn vader en moeder, zusje en tweeling broertjes. Hij ziet zijn familie alleen in de vakanties. Hij mist zijn vrienden, zijn dorp en de cultuur.

Als hij met zijn familie op vakantie is in Nederland krijgt hij de kans stage te lopen bij FC Utrecht. Maar Espérance Sportif wil het 17- jarige talent niet zo maar laten gaan. Gedesillusioneerd terug in Tunesië besluit hij er toch voor te gaan en gaat op een tijdelijk visum voetballen bij FC Den Bosch.

De Nederlandse taal nauwelijks machtig komt hij weer in een hele eenzame periode.

Hij mist zijn familie, de Tunesische cultuur, heeft moeite met de taal en is niet echt gelukkig.

Totdat hij Patricia tegenkomt, de vrouw waarmee hij inmiddels alweer 12 jaar is getrouwd en waarmee hij samen een lieve dochter heeft.

Ondanks zijn geluk kan hij niet loslaten dat hij eenzaamheid heeft gekend en dat er eenzaamheid is in vele lagen van de bevolking. Niet alleen bij mensen van niet-westerse afkomst. Niet alleen bij oudere mensen, maar ook bij jonge mensen. Inmiddels heeft hij nu nog maar één doel voor ogen. Eenzaamheid aan de kaak stellen en het verschil maken. Voor alle groepen van de bevolking. Hij weet wat het is om eenzaam te zijn en wil dit graag mee helpen oplossen voor anderen.

Zo ontstond het idee voor Het Eenzaamheidsfonds in combinatie met de Joinin app. Dus écht contact realiseren tussen mensen. Oualid vindt het belangrijk om concrete oplossingen te bieden, echt het verschil te maken en ontmoetingen realiseren met gebruikmaking van de huidige, beschikbare technologieën.

Oualid is al trots en tevreden als door zijn bruggenbouwen 100 mensen minder eenzaam zijn. Het Eenzaamheidsfonds streeft natuurlijk naar veel meer.

En met een doelstelling van 5% terugdringen van eenzaamheid heeft zowel Oualid als het fonds een fantastische uitdaging en een prachtig doel voor ogen.