Activiteiten

We zijn net gestart en dit zijn de activiteiten die we, vanuit Het Eenzaamheidsfonds, willen gaan organiseren. Activiteiten waarbij het doel is om leuke andere mensen te ontmoeten. 

Met deze activiteiten willen we in 2021 van start gaan:

  1. Event in de Week van de Eenzaamheid
  2. Sportclubs algemeen
  3. Gemeentefestival zomeractiviteiten en winteractiviteiten
  4. Kerstdiner
  5. Mensen met een migratieachtergrond bijeenkomsten, taal en cultuur
  6. Single event
  7. Ontmoeting op het water
  8. Buurt buddie

Aankomende activiteiten

Event in de Week van de Eenzaamheid

Samenwerking met andere stichtingen en nationaal insteken tijdens de week van de Eenzaamheid. Thema ‘Samen’ verwerken in diverse uitingen. Dit moet op diverse kanalen te zien zijn zoals TV, Radio en Social Media.

Zichtbaarheid en mensen bewust laten worden van dit maatschappelijk probleem. Zowel voor jongeren als ouderen.

Sportclubs

Meerdere activiteiten per jaar. Een kaartavond of een bewegingsuurtje op de velden voor de ouderen op het moment dat de club zelf geen activiteiten heeft. Een feestavond voor de verbinding van de leden of een bingo / karaoke middag of avond waar ook kinderen aan kunnen deelnemen.

Kantine gebruiken voor activiteiten. Vrijwilligers inzetten en aangevuld met inbreng van het fonds.

Gemeentefestival zomeractiviteiten en winteractiviteiten

Concept voor zomer en winter waar in gemeentes de bewoners samen komen met food en drinks. Muziek, activiteiten en leuke kraampjes waar ook de plaatselijke horeca en retail bij kan aansluiten.

Kerstdiner

Bijeenkomsten waar mensen samen kunnen genieten van een kerstdiner
in een locatie in de gemeente. Niemand mag alleen zijn met de kerst.

Mensen met een migratieachtergrond bijeenkomsten, taal en cultuur

Informatieve groepsbijeenkomsten met begeleiding en gesprekken. Nederland leren kennen op meerdere gebieden qua cultuur en Nederlandse maatschappij.

Single event

Eenzaamheid is groot onder de singles. Dit event moet singles samenbrengen en faciliteert unieke ontmoetingen. Iedereen komt alleen en dat is een uniek gegeven.

Ontmoeting op het water

Varen op een uniek drijvend terras en zo de stad vanaf het water bekijken. Boot is helemaal gebrand. Dit onder het genot van een drankje en een hapje. Deze boten zijn vanuit HEZF ingezet en worden gebruikt om vrijwilligers te bedanken, mensen in het zonnetje te zetten of andere activiteiten die kunnen plaats-vinden. Ook in te zetten voor ondernemers die verbinden met elkaar.

Buurt Buddie

Iedereen heeft iemand nodig. Dichtbij is het altijd fijn hulp te krijgen van buren. De buurt buddie kan diverse activiteiten of werkzaamheden doen voor iemand die het nodig heeft. Van boodschappen doen tot samen koffie drinken etc.

Realisatie: New Media Online
©2021 Het Eenzaamheidsfonds

Contact

Het Eenzaamheidsfonds
Jac P. Thijsseweg 1G
2408 ER Alphen aan den Rijn
Tel: 085 - 487 34 28
Mail: info@heteenzaamheidsfonds.nl